Guide: 5 steg som sparar pengar när du handlar

Att inte betala mer än nödvändigt för en produkt känns naturligt för många av oss. I denna inläggsserien delar jag med mig av mina fem bästa tips på hur du kan spara pengar när du handlar.

Guiden gäller framförallt onlinehandel, även om många av råden går att applicera på fysiska butiker. Guiden har fokus på köp av nya produkter, men såklart är begagnat nästan alltid är snällast mot både plånbok och miljö.

Spara pengar när du handlar - guide till att handla billigare

Ibland betalar du även för en service

Personligen letar jag oftast efter det lägsta priset när jag ska handla, men det finns också produkter som är värd att betala mer för.

Till exempel löparskor. Att få hjälp av en kompetent säljare att hitta modeller som passar mig. Att ges möjligheten att testa skon på ett löpband, att känna hur tung den är att lyfta. Jag vill att den servicen ska finnas kvar, alltså betalar jag gärna för det, även om jag vet att den säljs billigare någon annanstans. Allt går inte att lösa med onlinehandel och prispressande stormarknader.

Denna guiden hjälper dig att handla billigare. Punkt ett och två handlar om förberedelser. Slarva inte med dessa, det kan verka tråkigt, men det är här du VERKLIGEN kan spara pengar. För det är helt oväsentligt att den dammsugaren du köpte var på halva priset om den inte passar i ditt städskåp. Du kommer hata dammsugaren varje gång den välter ner skurhinken. Ett köp du gjort som inte passar ditt behov är alltid en förlustaffär, oavsett rabatter.

GUIDE: 5 steg till att handla billigare

Klicka på rubrikerna för att lära dig hur de olika stegen hjälper dig att handla smartare och billigare.

5 steg till att handla billigare – spara pengar när du handlar

 1. Identifiera ditt behov – var specifik

  Vad behöver du egentligen? Se till att det är du och inte en försäljare som bestämmer vad du behöver.

 2. Leta efter utbudet

  Nu när du vet vad du söker är det dags att börja leta. Det här steget kan ibland kännas övermäktigt, tv:n har gått sönder, men du är totalt ointresserad av att läsa på om skillnaden mellan LED, QLED och OLED. Så var börjar du?

 3. Vad vill du betala?

  Vad är du egentligen är beredd att betala för din kommande produkt? Du vet förmodligen redan ungefär vad den kostar, men var är den billigast och kommer priset att sänkas?

 4. Leta efter rabatter

  Att leta efter rabattkoder kanske fortfarande anses som lite fult och sniket? För andra är det en självklarhet, varför betala mer än vad man behöver?

 5. Gå med i cashbacksidor

  Cashbacksidor ger dig pengar tillbaka efter att du har handlat. Det låter märkligt, och om du är ny för begreppet så förstår jag att det låter lite skumt. Så hur fungerar det då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *