Minska skärmtiden med en smart högtalare

Hur många ”smarta prylar” tror du att du behöver innan det lönar sig med en smart högtalare?

Min erfarenhet: ett spotifykonto. Mer avancerat än så är det faktiskt inte. Att ”bara” kunna röststyra musiken är guld värt.

För oss med småungar som vill att saker skulle skett nyss är en smart högtalare ett riktigt life-hack. Att kunna säga ”Hej Google – spela drakdansen” samtidigt som man torkar spisen eftersom potatisvattnet såklart kokat över besparar oss alla ett tredje världskrig.

En smarthögtalare minskar skärmtiden

Har du kanske kommit steget längre i din prylmani och köpt några smarta lampor (IKEA har flera bra och prisvärda alternativ till smart belysning) ökar bekvämligheten än mer.

Det är rätt mysigt att på morgonen gå upp och säga ”Tänd bänkbelysningen i köket 10%, spela klassisk musik” utan att behöva röra telefonen. Eller ”Ställ timern på 5 minuter” för att öka sannolikheten att komma ihåg pastan som förmodligen stormkokar. Eller att en riktigt lat dag kunna ligga på soffan och säga ”Hej Google, starta robban” och se hur dammsugningen drar igång av sig själv.

Det oväntade med en smart högtalare

Jag är egentligen en lantis som helst av allt skulle tillbringa mängder av tid på fjället eller ute i skärgården. Frigjord från allt vad elektricitet heter. Att handla en massa ”onödiga” tekniska prylar bär mig emot, samtidigt som jag älskar varje tanke som gör vardagen lite mer bekväm. Och det är väl det jag egentligen tycker mest om med en smart högtalare.

För oväntat nog gör en smart högtalare, en pryl som är helt beroende av en app på din mobil, att du blir mer frikopplad från din mobil. Samtidigt som livet blir lite mer bekvämt.

Det händer ju ändå relativt ofta att någon drar fram telefonen för att hitta facit mitt i en diskussion. Eller ska kolla vad det blir för väder imorgon. Eller vill scrolla lite nyheter innan man tar tag i disken. Men väl där med telefonen i hand så fastnar man, ska bara kolla en grej till. Rätt vad det är har du suttit och fipplat med telefonen i en kvart. Det här steget slipper du med en smart högtalare. Du frågar helt enkelt ”vad blir det för väder idag?” eller ”vem vann melodifestivalen 2011?”. Allt medan mobilen ligger i sin välbehövliga vila och du kan fortsätta med ditt riktiga liv.

Mindre skärmtid helt enkelt, det ju en kokhet potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *