Recensioner

Det här ingen objektiv jämförelsesida, det här är en tidspressad småbarnsmammas subjektiva recensioner av hur hemelektronik fungerar i verkliga livet.

Köksapparater

Köksapparater

Bosch MultiTalent 3 matberedare uppmonterad på bord

Bosch MultiTalent 3 matberedare – prisvärd och effektiv

MultiTalent 3, eller MCM3501M, är en liten men stark matberedare som levereras med både bunke, blenderkanna och en minihackare. Det finaste: allt utom bottenplattan till blender/minihackaren går att diska i diskmaskinen.


Ljud & TV

Ljud & TV

Google Nest Audio med SONOS One i bakgrunden
Google Nest Audio – Gör dig glad på morgonen

Google släppte i oktober 2020 en uppdatering av sin smarta högtalare Google Home. Nyheten går under namnet Nest Audio och efter en månads användning vill jag påstå att detta är den mest prisvärda smarta högtalaren på marknaden just nu.


Panasonic RS-S500 i sitt eleganta laddningsfodral
Panasonic RZ-S500W True Wireless Earbuds – otrolig ljuddämpning

Panasonic kastar sig in i mathcen om brusreducerande trådlösa hörlurar. Gällande brusreduceringen så kammar RZ-S500 helt klart hem storvinsten, men det finns mer att önska av ett par trådlösa hörlurar.


Färgåtergivning The Frame
Samsung The Frame – Tv:n som ser ut som en tavla

Här är den, taveltv:n som alla pratar om. Samsungs The Frame ser ut som en tavla när den inte är påslagen! Det är en smart-tv med 4 K upplösning och levereras med ett väggfäste som gör att tv:n sitter dikt an mot väggen – totalt sticker tv:n bara ut 4 cm!


Rengöring

Rengöring

Roomba 976 städar rent längs kanter
iRobot Roomba 976 – kraftfull men semi-intelligent robotdammsugare

iRobot har släppt en ny dammsugare till en mer human prislapp än deras flaggskeppsmodeller. Så, frågan är hur pass mycket av sin teknik de pressat in i Roomba 976? Klarar den av utmaningen att vara huvuddammsugare i ett konstant skitigt småbarnshem?


Roidmi X20 bärbar dammsugare
Roidmi X20 skaftdammsugare – elegant och effektiv

Jag börjar med det viktigaste: Det blir rent. Anledningen är inte att Roidmi X20 är den mest effektiva dammsugaren jag någonsin ägt. Däremot är det den snyggaste jag ägt, vilket gör att den får stå framme och kräver minimal insats för att användas.


OBH Nordicas skaftdammsugare har en LED-belysning i golvmunstycket som gör det enklare att se all smuts
OBH NORDICA Air Force 460 All-in-one Skaftdammsugare – bra sugkraft, klumpig att köra

Air Force All-in-one 460 är en av OBH Nordicas flexibla skaftdammsugare. Den levereras med exakt alla tillbehör du någonsin kan behöva och har en kraftig motor assisterad av rullborste i golvmunstycket.  Batteriet räcker i 30 minuter och laddningstiden är 3 timmar.


Vitvaror

Vitvaror

Bosch HBG672BS1 inbyggnadsugn. Rostritt stål, touchpanel och stor digital display.
Bosch självrengörande ugn HBG672BS1

Bosch HBG672BS1 inbyggnadsugn är ugnen som klarar balansgången mellan design, miljömedvetenhet och att storkoket ska få plats. Den är A+ klassad, självrengörande genom pyrolys och har en volym om hela 71 L.


IKEA DISKAD har bra belysning som lyser behagligt om maskinen är påslagen
IKEA DISKAD diskmaskin – tyst och rymlig

IKEA DISKAD är Ikeas premiummodell bland diskmaskiner. Det är en 60 cm inbyggnadsdiskmaskin ursprungligen tillverkad av Bosch. Insidan är extremt flexibel, den är tystgående och har energiklass A+++.


IKEA OTROLIG induktionshäll höjd ovan diskbänk
IKEA OTROLIG induktionshäll – inte helt otrolig

För under 5 000 kr får du en spishäll med individuell timer för varje platta, barnlås och en stor flexibel värmezon. IKEA OTROLIG har många premiumfunktioner, men brister i kvalitét.


Menuett vinkyl
Menuett vinkyl – håller varken temperaturen eller låg ljudnivå

Menuetts stora vinkyl har plats för hela 21 flaskor, har två olika belysta kylzoner och tar trots sin stora volym på 60 liter förvånadsvärd liten plats. Den kommer dessutom till ett väldigt nätt pris. Konstpaus. Om något verkar för bra för att vara sant så är det oftast det.